România câștigă Campionatul Mondial de Fotbal de Masă – Sectorball

În perioada 17-20 Septembrie, în Debrecen, Ungaria, s-a desfășurat Campionatul Mondial de Fotbal de Masă la 12 atingeri (Brazilian) și Sectorball. Țara noastră a fost reprezentată de o echipă formată din 7 jucători. Astfel reprezentanții României au pornit în cursa pentru a obține cât mai multe premii în această competiție, prin jucătorii Pakai Gyorgy, Simonfi Istvan, Simon Ferenc, Moldovan Karoly, Varga Ervin, Dr Havas Peter și Valics Lehel.

Pe perioada concursului s-au desfășurat meciuri de mai multe tipuri de jocuri. În echipă de 4+1, în perechi și individuale atât la ceea cu stilul de 12 atingeri, stil brazilian cât și Sectorball.

Echipa Romăniei au reușit performanța ca în finala pe echipe să treacă de Ungaria cu scorul de 5-3, prima oară în istoria Campionatului Mondial de Fotbal de Masă, cunoscut fiind că Ungaria era de neînvins în acest sport.

Însă băieții nostrii au reușit și alte performanțe notabile, aducând acasă mai multe medalii.

sectorballEchipa Sectorball – Locul 1, Campioni Mondiali (Moldovan, Pakai, Martonfi, Simon, Havas)Echipa 12 Atingeri – Locul 3 (Moldovan, Varga, Valics, Simon, Havas)Individuale: Sectorball – Pakai Gyorgy – locul 3Perechi: Varga Ervin – Dr Havas Peter – locul 2

“A fost greu. Timp de decenii nimeni nu a reușit să detroneze echipa Ungariei, fiind cei mai puternici în acest joc. Însă cu antrenamente multe și cu participări la multe concursuri, am reușit să trecem de ei. A fost o senzație unică! Munca în echipă a dat roade!” – a declarat Pakai Gyorgy, multiplu campion național și internațional în acest sport.

sectorball2“Din păcate suntem o echipă mică cei care mai practicăm acest sport. Acum 2-3 decenii se juca pe tot teritoriul României fotbalul de masă sau fotbalul cu nasturi. Însă aceea generație de jucători s-a dispersat în timp, unii au plecat în alte tări, unii s-au lasat de joc sau au trecut pe o altă lume să joace. Însă acum am demonstrat că o echipă cu un număr de 30-40 de ori mai mică decât în Ungaria poate face minuni, sperăm să trezim interesul generatiei mai tinere și aceștia să dorească să joace și ei fotbal de masă. Jocul este simplu, ușor de învățat și oferă ore de distracție, la fel ca și simulatoarele de fotbal pe calculator. Noi oferim suportul nostru pentru cine dorește să învețe acest joc.” – ne spune Valics Lehel, jucător de fotbal de masă și reprezentantul Asociaţiei Institutul pentru Comunicare, Educaţie, Cultură şi Sport.

Poze de la eveniment: https://goo.gl/wt3Nwv

Despre Sectorball: http://www.sectorball.ro/description.php/Istoric/4/

Despre 12 Atingeri, stil Brazilian – https://en.wikipedia.org/wiki/Button_football

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.