7 motive să participi la un board game convention

Poate stai într-un oraș mic și te întrebi de ce e nebunie prin alte locuri când e câte un gaming convention. Sau poate stai chiar într-un oraș mare și n-ai avut ocazia să participi pentru că la noi nu s-au prea întâmplat până acum. La un board game convention poți să faci o grămadă de lucruri pe care nu le poți face (cu ușurință) în altă parte, dar să le luăm în ordine:

1. Să înveți jocuri noi fără să citești regulamentul 

Da, ai ocazia să scapi de regulamentele alea urâte. Pur și simplu poți să mergi pe la standuri, să te așezi la mese și să ți se explice jocurile, fără nici un efort din partea ta. Nici nu trebuie să deschizi regulamentul! Ce modalitate mai bună să afli dacă un joc ți se potrivește sau nu, înainte să îl cumperi?

2. Să cumperi jocuri la promoție

În general, în cadrul târgurilor jocurile au prețuri speciale. De la 10% la toate jocurile de pe raft până la reduceri speciale cu un procent egal cu cât dai pe zar, nu prea ai cum să cumperi jocuri la prețuri întregi în cadrul unui târg. Știm, de black friday găsești mai ieftin, dar nu poți să pui mâna pe ele înainte să le comanzi și nici nu are cine să-ți explice despre ce e vorba în joc înainte să dai banii.

3. Să participi la concursuri

La ce bun să joci un joc foarte bine dacă doar prietenii tăi știu asta? Cel mai bun mod de a vedea dacă ești cu adevărat bun la un joc e să participi la un concurs, iar cele mai multe concursuri sunt în cadrul târgurilor specializate. Ca să nu mai zicem că sunt și premii frumoase pentru câștigători (alte jocuri sau store credit).

4. Să cunoști alți jucători, cu aceeași pasiune ca a ta

Mai are rost să explicăm? Poate ai vrut să joci un Twilight Struggle, dar prietenii tăi știu doar Dixit și Catan și nici nu vor să audă de altceva. Un târg adună jucători de toate genurile și poți să împarți masa de joc cu viitorii tăi prieteni.

5. Să schimbi jocuri second hand

Deși e o activitate în general neoficială, în jurul târgurilor se fac multe schimburi de jocuri. Ai niște jocuri second de care tu te-ai săturat și vrei să-ți faci rost de buget pentru unele noi? Cel mai ușor să găsești cumpărători printre alți participanți la târg. Poți anunța pe forum ce ai de vânzare sau ce vrei să cumperi, cu predare în cadrul târgului la care mergi și ai toate șansele să găsești cumpărător/vânzător și să scapi de costurile și deranjul cu curierat sau poștă. La Essen, unde e cel mai mare târg din Europa, se întâlnesc toți cei cu jocuri second în fiecare zi la ora 12:00 la o intrare a târgului și se fac o grămadă de tranzacții.

6. Să faci rost de materiale promoționale pentru jocurile tale preferate

O carte nouă de Dixit, un nou cartonaș pentru Tzolk’in, o nouă minune pentru 7 Wonders Duel sau o mini-extensie pentru Carcassonne, indiferent ce îți dorești, cel mai ușor e să faci rost de ele la un târg dedicat jocurilor de societate. Mulți distribuitori oferă mici promo-uri pentru cumpărăturile din cadrul târgurilor și dacă vrei să ai tot ce a apărut legat de jocul tău preferat, locul de unde să faci rost de ele cel mai ușor e un târg la care e prezent distribuitorul.

7. Să cunoști designerii sau artiștii din spatele jocurilor

La un târg de jocuri ai toate șansele să cunoști designerul jocului tău preferat, poți să povestești cu el și chiar să iei un autograf pe cel mai nou joc al său. Jocurile de societate moderne au designerul trecut pe cutie, e ca regizorul la filme. Știi că un joc este pe gustul tău dacă tot ce a făcut designerul până acum ți-a plăcut, așa că urmărești altfel noile apariții și poți să aștepți cu nerăbdare noul joc al lui Uwe Rosenberg sau Vital Lacerda.

În România sunt două târguri de jocuri, Lex Hobby Con în Iași și Zilele jocurilor – BGCON în Tîrgu Mureș.

Lex Hobby Con va avea loc 21-22 octombrie 2017 în Palas Mall, Iași. Mai multe detalii despre Lex Hobby Con găsești aici.

Zilele jocurilor – BGCON va avea loc în 10-12 noiembrie 2017 la Teatrul Național din Tîrgu Mureș. Mai multe detalii despre Zilele jocurilor – BGCON găsești aici sau aici.

La ambele evenimente intrarea este gratuită.

5 comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.