Opt motive sa participi la Zilele jocurilor – BGCON 2019

Ai citit cele 7 motive să participi la un board game convention și nu ești convins încă? Nu-i nimic, îți spunem de ce ai vrea să participi la Zilele jocurilor – BGCON 2019, ediția a cincea a celui mai mare târg dedicat jocurilor de societate din România.

1. Participă principalii distribuitori de jocuri din România

La Zilele jocurilor – BGCON 2019 vor participa principalii distribuitori de board games din România. Nu există nici un alt eveniment în țară care să reunească așa mulți distribuitori de jocuri. Toți vin cu cele mai noi jocuri lansate de ei și promoții, așa că e cel mai bun loc să încerci noutăți sau să cumperi ieftin.

2. Concurs de design de jocuri

La Zilele jocurilor – BGCON 2019 are loc un tradițional concurs de design de jocuri, unde premiul special poate fi chiar publicarea jocului câștigător. Sunt peste 10 prototipuri înscrise și în fiecare an calitatea acestora crește.

3. Zona designerilor

Zona designerilor de la Zilele jocurilor – BGCON 2019 este prezentată de Master of Game Design @UNATC București și e locul în care poți încerca prototipurile designerilor amatori și poți chiar să-i ajuți să îmbunătățească un joc neajuns la final.

4. Zona de joacă

Anul acesta va fi o sală mare specială pentru jucat ”la liber”. Separat de zona de târg, Sala mică a Palatului Culturii din Tîrgu Mureș va fi gazda a peste 200 jocuri diferite dintre care o grămadă de noutăți lansate la Essen cu doar o săptămână înainte.

5. Concursuri

Ca în fiecare an, vor avea loc concursuri cu cele mai populare jocuri. Carcassonne, Catan sau Magic The Gathering vă așteaptă să vă arătați puterile.

6. Poți învăța jocuri fără să citești regulamentul

Zilele jocurilor e cel mai bun loc în care poți învăța jocuri fără ca tu să trebuiască să citești regulamentul. Dacă mergi la standurile expozanților, aceștia îți vor explica cu drag toate jocurile lor, iar dacă mergi în sala de joacă, găsești cu cine să joci ceva jocuri noi, sau voluntari care să-ți explice ceva nou.

7. Zona de paneluri

La Zilele jocurilor – BGCON nu doar te joci, poți participa și la discuții interesante despre jocuri. Eli Lester va prezenta Travelin’ în limba română, creatorii Zestrea vin să vorbească despre primul lor joc, Proti și Booghy povestesc de ce fac ei reviewuri video și altele. E singurul loc din țară unde poți participa la paneluri de prezentare a jocurilor și să ai discuții cu designerii.

8. E gratuit

Intrarea la Zilele jocurilor – BGCON e liberă, dar trebuie să te avertizăm, nu credem că poți pleca fără să cheltui niște bani pe jocuri 🙂

 

Ediția a cincea a târgului Zilele jocurilor – BGCON va avea loc la Palatul Culturii din Tîrgu Mureș, în 1-3 noiembrie 2019. Mai multe detalii găsiți pe siteul oficial sau pe evenimentul de facebook.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.