500 partide in 2020 – Ianuarie

A trecut luna ianuarie, o lună în care de obicei mă joc destul de mult, poate și datorită primelor zile libere. Plus că lucrez în construcții și iarna e o perioadă mai lejeră pentru noi, în care avem mai mult timp liber. Mi-am propus ca anul acesta să joc 500 partide, asta înseamnă 41,66 partide pe lună. În ianuarie am reușit 58, not great, not terrible, cum ar zice artistul. Dar hai să vedem împreună ce am jucat!

Campion al partidelor a fost Battle Line, un clasic semnat Reiner Knizia, joc pe care l-am jucat prima oară acum. Am și jucat direct 4 partide.  Mi-a plăcut mult, a urcat direct în preferințe pentru un joc rapid de doi jucători.

Am reușit să jucăm ultimele 3 partide de Charterstone și am terminat campania. Ne-a luat doi ani și din cauza pauzelor lungi ne-a durat mult reîmprospătarea regulilor de fiecare dată. Per ansamblu a fost o experiență destul de plăcută, dar nu știu dacă i-aș recomanda cuiva să-i aloce 12 partide. Poate doar dacă e dispus să le joace în timp mult mai scurt.

Am mai jucat de câte 3 ori: Trails of Tucana (o foarte drăguță surpriză, un excelent filler), Unlock Heroic Adventures și Rhino Hero.

De câte două ori am jucat: Ankh’or, Bärenpark (cu expansion), Blitzkrieg!, Copenhagen, Draftosaurus, Hoarders și Sheepland.

Jocurile care s-au bucurat de câte o singură partidă sunt: Azul, Brandon the Brave, Brass: Birmingham, Carcassonne, Colors of Paris, Crown of Emara, Crystal Palace, Cursa negustorilor, Dexplicații, Don’t Drop the Soap, Expedition to Newdale, Glen More II: Chronicles, Imagine, Kakerlaken Sushi, Kingdomino Duel, The Mind, The Mind Extreme, Noctiluca, Nusfjord, Porto, Schotten Totten, SOS Dino, Tapestry, Tiny Park, Cuvinte capcană, Twilight Struggle, Valley of the Kings, We’re Doomed!

S-au remarcat dintre ele Twilight Struggle, Brass: Birmingham și Expedition to Newdale, pe toate trei le-am jucat pentru prima dată în ianuarie și pe toate abia aștept să le rejoc.

A fost o lună bună din punct de vedere al jocurilor jucate, am avut un weekend cu niște prieteni veniți la noi și un weekend prelungit la o cabană cu gașca cu care ne jucăm săptămânal. Dacă anul trecut am fost la o grămadă de târguri de jocuri în afara țării, anul acesta vreau să particip la mai puține și să aloc mai mult timp jucatului. Asta înseamnă în primul rând mai multe cabane, tabăra Jatektanya din august și urmează să anunțăm o surpriză în viitorul apropiat.

2 comments

  • Ali Plays a Lot

    Super. 58 e un număr foarte bun. Eu am apucat 52 dintre care 3 au fost Sherlock. În total au durat mai puțin de 15 minute. Și „targetul” meu este să joc 500 de partide, dar doresc ca majoritatea să fie jocuri cu substanță.

    • omucu

      Scopul e să mă joc cât mai mult. Dacă ies 500 partide e bine, dacă ies 498 e absolut la fel de bine. Mă bucur și la Brass sau Twilight Struggle, dar mă bucur și când alerg bezmetic în jurul mesei la Happy Salmon.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.