Revista Spielbox

Revista Spielbox a apărut prima dată în Germania în anul 1981 şi e cea mai citită revistă despre jocuri de societate din lume. Cum Germania este patria jocurilor de societate, era normal ca revista să fie de la ei. Partea mai importantă pentru noi e că începând cu anul 2010, Spielbox a început să apară şi în limba engleză şi se poate comanda pe internet şi primi prin poştă acasă.

Revista Spielbox conţine în primul rând recenzii de jocuri de societate, în număr mare în fiecare exemplar. Dar pe lângă recenzii, editoriale şi alte articole care analizează piaţa jocurilor de societate, fiecare număr conţine şi un joc sau o extensie de joc, lucru care le face mult mai atractive pentru fiecare pasionat. Ca şi exemple de extensii apărute în cei 2 ani de ediţie în limba engleză, avem următoarele: extensia El Razul pentru Finca, apărută în numărul 2/2010, Carcassonne: The Plague, apărută în numărul 6/2010, a opta minune pentru  7 Wonders: Manneken Pis sau Louis Armstrong pentru 7 Wonders: Leaders, apărută în numărul 3/2011 şi altele. Pe lângă extensii, în unele numere apar şi jocuri întregi, la care trebuie doar adăugate piese din alte jocuri (pioni, zaruri, etc). Practic în fiecare număr este ceva pe lângă revista propriu zisă, nu că revista nu şi-ar merita banii. Şi că tot am zis de bani, revista costa 7 euro / număr, un preţ absolut decent, singura problemă fiind costul mare al transportului din Germania. Noi am plătit pentru 14 numere undeva la 80 euro din care 10 euro au fost transportul şi am comandat de aici. Pentru doritori, se pot face şi abonamente.

Mai merită menţionat faptul că primele numere ale revistei Spielbox în limba engleză au fost doar traduceri din limba germană, dar acum raportul s-a schimbat la 70% traducere, 30% conţinut produs special pentru ediţia internaţională. Din păcate în partea cu traducerea titlurile jocurilor şi jocurile din poze sunt tot în limba germană, lucru uşor deranjant pentru un cititor în limba engleză, dar am observat că în numerele mai noi e parţial rezolvată problema.

1 comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.