Vlad Predescu despre finala campionatului naional de Carcassone 2012

Clasamentul dupa runda 6, înainte de semifinale

Vlad Predescu, de la Device FMS, a fost şi el prezent la finala campionatului naţional de Carcassonne de la Braşov. Nefiind participant, a observat alfel lucrurile, dar îl lăsăm pe el să vă zică mai departe:

“După multe lupte purtate la etapele locale ale Campionatului Național de Carcassonne a urmat și marea Finală. Aceasta s-a desfașurat în ceainăria Ceai et caetera din Brașov începând cu ora 12:00.

La finală au participat 46 de jucători calificați reprezentând 9 orașe (Bistrița, Brașov, București, Cluj-Napoca, Constanța, Iași, Oradea, Sfântu Gheorghe și Târgu Mureș).

Pentru finală, cei de la devicefms.ro au pregătit o aplicație pentru calculul clasamentului. Aceasta este disponibilă numai pe platforma Android și poate fi descarcată gratuit de pe Google Play sub denumirea Loser. Cu ajutorul acestei aplicații am reușit să reducem cu mult timpul dintre runde, pentru calculul clasamentului intermediar.

S-au extras perechile pentru runda 1. În această rundă am avut parte de câteva partide echilibrate. La finalul rundei, pe primele 6 poziții se aflau în ordine următorii jucători: Gabriel Mihăilă, István-Attila Tárkányi, Alin Furtună, Simona Radu, Attila Molnár și Camelia Tivadar, jucători ce au reușit să câștige la diferență mare de puncte în primul meci.

Conform sistemului elvețian de calcul al rundelor, ocupanții locurilor 1 și 2 din clasamentul intermediar sunt nevoiți de fiecare dată să joace între ei. Astfel, se face o selecție și mai bună între primii clasați. La finalul rundei a doua, primii 6 clasați au fost următorii: Adrian Tivadar, Camelia Tivadar, Cristian Bălan, Mihai Ungureanu, Alin Furtună și Alexandru Marcu.

Runda a treia a programat un meci spectaculos, orădenii Adrian Tivadar și Camelia Tivadar, locul 1 și locul 2, soț și soție, au fost nevoiți să se înfrunte. Se pare ca Adrian era favorit în acest meci, dar Camelia a reușit să câștige duelul cu scorul de 134 – 111. La finalul rundei, am avut următorul top 6: Alexandru Ionescu, Camelia Tivadar, Nadia Comanici, Alexandru Marcu, Mihai Ungureanu, Alin Cobârzan.

Odată cu runda a patra am avut și un prim duel puternic între brașovenii noștri. Nadia Comanici și Alexandru Marcu. La etapa locală, Alex o învinsese pe Nadia cu scorul 111-76. Nadia pregătise o abordare diferită a partidei. Alex s-a descurcat mai bine și de data aceasta și a câștigat acum cu scorul de 126 – 105. Clasamentul intermediar după această rundă a fost următorul: Camelia Tivadar, Alexandru Marcu, Alin Cobârzan, Alexandru Ionescu, Nadia Comanici, Alexandru Bălan.

În runda a cincea, era deja clar că cine va caștiga în meciurile Camelia Tivadar –  Alexandru Marcu și Alin Cobârzan – Alexandru Ionescu va merge în semifinale. Camelia și Alin au reușit, ajungând fără emoții în finală. Top 8 înainte de runda finală: Camelia Tivadar, Alin Cobârzan, Alexandru Marcu, Adrian Tivadar, Nadia Comanici, Simona Radu, Gabriel Mihăilă, Mihai Ungureanu. Bătălia pentru semifinale s-a purtat între aceștia

Camelia Tivadar și Alin Cobârzan au disputat meciul din runda a șasea mai mult pentru orgoliul lor, amândoi fiind deja calificați (cu 5 victorii din 5 posibile), Alin reușind să se impună.

Meciul dintre Alexandru Marcu și Adrian Tivadar a fost poate cel mai interesant meci din competiție. Oricare ar fi caștigat ar fi mers în semifinală. Din păcate pentru amândoi, meciul, deși spectaculos, a fost singurul rezultat de egalitate din concurs, scor 86 la 86. Astfel, cei doia au ratat calificarea în finală. Simona Radu și Mihai Ungureanu au reușit să se impună în ultima partidă și au obținut câteun loc în semifinală.

După cele șase runde, Cutia.ro a premiat fiecare participant, de la locul 5 în jos. După această festivitate au urmat semifinalele.

În semifinala 1, Mihai Ungureanu și-a luat revanșa în fața lui Alin Cobârzan, care caștigase în runda a patra. Semifinala 2 a fost câștigată de Camelia Tivadar. În meciul final, Mihai Ungureanu, din Târgu Mureș, a reușit  o victorie în fața Cameliei și va reprezenta România la Mondialele de la Essen. Acesta a declarat la final că a fost o competiție frumoasă și că obiectivul său era clasarea în top 10.

Pe locul 2 Camelia Tivadar, din Oradea, deși a condus clasamentul intermediar multa vreme, nu a reușit să se impună și în finală. Camelia a declarat că a fost destul de obositor, fiind un stres continuu. E fericită că a invins 5 bărbați. Consideră că în finală a fost foarte destinsă și că a făcut foarte multe greșeli. De altfel, amândoi au greșit, numai că Mihai nu a greșit la fel de mult.

Locul 3 a fost obținut de către reprezentanta Brașovului, Simona Radu. La final, aceasta a declarat că a fost o competitie frumoasă, iar oponenții au fost excelenți. Despre jocul Carcassonne, spune ca este o alternativă pentru televizor. Când a achiziționat jocul, o săptămână nu s-a mai uitat la televizor.

Pe locul 4 s-a clasat Alin Cobârzan din Cluj-Napoca. El poate să se consoleze cu gândul că a învins atât campionul, cât și vicecampionul național în acest turneu. El și-a propus să ajungă în semifinală, lucru ce i-a reușit.

A fost o competiție frumoasă, fără incidente, cu un caștigator meritos. Îl felicităm pe Mihai Ungureanu și ne dorim să se claseze cât mai sus la Mondiale.

Succes la Mondiale!

Poze de la finală găsiți aici:

Articol scris de Vlad Predescu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.