Tzolk’in și Star Wars: X-Wing, jocurile anului 2012 în România

În perioada 8 mai – 30 iunie 2013, cei 6 membri ai juriului Jocul Anului în România au jucat, comparat şi notat cele 12 jocuri de societate finaliste la cele două categorii: Jocul Anului în România 2012 – Începători şi Jocul Anului în România 2012 – Avansaţi. Notarea jocurilor a fost facută conform regulamentului. Am avut onoarea să fac şi eu parte din acest juriu. Nu vă reţin, vă las cu clasamentele pe categorii:

 Jocul Anului in Romania 2012 – Incepatori

Jocul de societate Star Wars: X-Wing Miniatures Game, produs de editura Fantasy Flight Games si realizat de designeri James Kniffen, Corey Konieczka, Jason Little, Brady Sadler si Adam Sadler, a castigat premiul Jocul Anului în România 2012 – Începători.

Clasamentul final al celor 6 jocuri din această categorie este:

1. Star Wars: X-Wing Miniatures Game
2. Love Letter
3. Seasons
4. Lords of Waterdeep
5. Suburbia
6. Dixit: Journey

Jocul Anului în România 2012 – Avansaţi

 Din cele 6 jocuri finaliste, Tzolk’in: The Mayan Calendar, realizat de designerii Daniele Tascini si Simone Luciani, a reuşit să câştige premiul Jocul Anului în România 2012 – Avansaţi.

Clasamentul final arată astfel:

1. Tzolk’in: The Mayan Calendar
2. Terra Mystica
3. Android: Netrunner
4. CO2
5. Descent: Journeys in the Dark
6. Exodus: Proxima Centauri

Pe langa cele două premii de mai sus, juriul Jocul Anului în România oferă o menţiune pentru Cel mai bun joc în limba română. Din cele 5 jocuri de societate în limba română apărute în anul 2012, Urzeala Tronurilor: jocul pe tabla, realizat de designerul Christian T. Petersen şi produs în limba română de cei de la Cutia.ro (SC Lineart S.R.L.), a reuşit să ne atragă atenţia şi să câştige această menţiune.

Felicitări tuturor jocurilor câştigătoare, nu pot să nu remarc că unul din ele (Tzolk’in) se bucură deja de o variantă în limba română, iar la celălalt urmează ca aceasta să apară.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.