Start Player

start_playerStart Player

Anul apariţiei: 2008

Nr. jucători: 2 – 99

Durata unui joc: 1 minut

Designer: Ted Alspach

Dependenţa de limbă: Este necesară traducerea jocului

Distribuitor: Z-Man Games

Despre Start Player e cam mult să spui că e un joc tipic. Start Player e doar un pachet de 54 cărți, fiecare din ele fiind folosită doar pentru a determina cine începe următorul joc. De fapt, acesta e singurul scop a lui Start Player, să determine primul jucător, după cum îi zice și numele. Pe lângă cele 54 cărți, în pachet mai este și un meeple inscripționat cu Start Player, pentru câștigătorul ascestui scurt joc.

start_player_1Tot ce trebuie făcut e să tragi o carte din pachet și să o citești. Primul jucător poate fi cel care are cei mai mulți nasturi pe el, cel care are sprâncenele cele mai stufoase, cel care are picioarele cele mari sau chiar cel care a întors cartea. Vă lăsăm pe voi să descoperiți celelalte variante, cele mai multe sunt foarte amuzante.

Pe lângă textul care decide cine este primul jucător, fiecare carte conține și o mică bandă desenată cu discuții amuzante între zaruri, meeples sau alte piese de joc.

start_player_2Start Player nu e un joc ieftin, prețul său fiind în jur de 65 lei, cam mult pentru un simplu pachet de cărți, dar vă asigurăm că e foarte distractiv! Sigur nu va fi cumpărat de jucători ocazionali, dar pentru boardgamerii cu peste 100 jocuri e o adiție interesantă la colecție. Noi îl avem de peste o lună și nu începem nici un joc fără el și ne distrăm de fiecare dată. Dacă e să raportez distracția la banii dați, e clar că merită și ultimul bănuț. Dacă e să mă uit doar la preț, sunt jocuri care pot fi jucate la modul serios la banii ăștia.

Plusuri: Amuzant, rapid și răspunde la veșnica întrebare “cine începe?”

Minusuri: Un pic scump, nu e un joc propriu-zis, mai degrabă o unealtă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.