Profil de boardgamer – Caleb Michaud

Când am început seria de articole Profil de boardgamer, am spus că e o serie de interviuri cu jucători de la noi din ţară. Nu am renunţat la idee, dar am zis că nu are rost să ne limităm doar la România sau la interviuri, putem livra informaţii interesante şi despre alţi jucători, fără să fie sub forma unui interviu. Aşa că vom continua seria de articole cu un articol despre Caleb Michaud, omul cu peste 1500 jocuri.

Caleb Michaud, absolvent al universităţii Standford, este un profesor şi cercetător de reumatologie la Centrul medical al Universităţii din Nebraska, are 37 ani şi este pasionat de jocuri de societate. Este atât de pasionat de jocuri de societate, încât a strâns o colecţie de peste 1500 jocuri.

A început să se joace de când era copil, începând, ca mulţi alţii, cu Monopoly în familie. Dar pasiunea pentru jocurile de societate moderne i s-a aprins după ce a jucat Coloniştii din Catan.

Caleb Michaud preferă jocurile de societate europene în detrimentul celor americane, datorită dependenţei mai mici de noroc. Cumpărăturile şi le face din supermarketuri, magazine locale de jocuri sau comenzi pe internet. Recunoaşte că multe din jocurile din colecţia sa sunt cumpărate la ofertă, fiind jocuri care nu se cereau, dar speră ca pe viitor la o parte din ele să le crească valoarea, după ce vor ieşi complet de pe piaţă.

Caleb Michaud îşi petrece cel puţin 60 ore pe săptămână lucrând în cercetare, aşa că după lucru preferă să îşi petreacă timpul departe de calculator, preferabil jucând jocuri de societate. În general se întâlneşte cu prietenii pentru a juca jocuri de societate o dată pe săptămână, cei 20-25 de membrii ai grupului având vârste între 20 şi 50 ani.

Îşi ţine colecţia de peste 1500 jocuri în două camere, dintre care una specială pentru jocuri, cele jucate mai des fiind în locuri mai accesibile. Jocul preferat a lui Caleb Michaud este Agricola.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.