Poker cu gândaci sau Kakerlakenpoker

kakerlakenpokerKakerlakenpoker

Anul apariţiei: 2004

Nr. jucători: 2 – 6

Durata unui joc: 20 minute

Designer: Jacques Zeimet

Dependenţa de limbă: Nu este necesară traducerea jocului

Distribuitor: Drei Magier Spiele

 

Poker cu gândaci, cunoscut la noi sub numele de Kakerlakenpoker sau Cockroachpoker (denumirile în germană şi engleză) e un joc de cărţi amuzant, rapid şi uşor de învăţat. Jocul e distribuit de Drei Magier Spiele, divizia de copii a mai marelui Schmidt.

Jocul are 64 cărţi, câte 8 din fiecare tip de orătanie: gândac, liliac, broască, păianjen, muscă, ploşniţă, şobolan şi scorpion. Toate sunt animale scârboase sau înfiorătoare, şi toate sunt desenate frumos, o particularitate fiind că cele 8 cărţi de un fel sunt de fapt desenate diferit şi arată foarte bine.

???????????Cărţile se împart în mod egal între jucători iar eventualul rest se pune înapoi în cutie. Jucătorul care e la rând joacă o carte, cu faţa în jos, spre alt jucător şi spune unul din cele 8 animale (poate spune adevărul sau nu). Jucătorul din urmă alege dacă îl crede sau nu pe primul, sau poate pasa cartea mai departe. Totul e să nu fii prins nici cu minciuna, nici cu adevărul. În cazul în care jucătorul căruia îi dai cartea spune că ai minţit (sau alege să te creadă) şi are dreptate, păstrezi cartea, cu faţa în sus, în faţa ta, după care joci o nouă carte. Dacă jucătorul care primeşte cartea greşeşte, el trebuie să păstreze cartea în faţă şi să joace o carte nouă din mână. Jocul se bazează pe cacialma şi scopul suprem este să minţi cât mai mult şi cât mai bine. Ştim că poate părea ciudat să joci un joc în care tot ce trebuie să faci e să-ţi minţi prietenii, dar e al naibii de amuzant! Jocul se termină când un jucător rămâne fără cărţi sau când adună în faţa sa 4 cărţi de un fel. Acel jucător va pierde şi toată lumea va râde de el că doar ăsta e scopul jocului! La fel, veţi râde de câte ori cineva greşeşte şi asta se întâmplă suficient de des încât să nu vreţi niciodată să jucaţi o singură partidă din Poker cu gândaci.

???????????Noi am jucat Poker cu gândaci atât cu denumirile animalelor în limba română, cât şi cu ele în germană sau italiană. În funcţie de ce versiune a jocului aveţi, regulamentul e în mai multe limbi. E foarte amuzant să spui kakerlaken în loc de gândac sau pippistrello în loc de liliac şi să şi gesticulezi în acelaşi timp. E un joc care poate fi luat peste tot (cutia e mică) şi merge perfect şi cu copii şi după nişte beri (nu deodata :P). Ca multe alte jocuri uşoare, nu e un joc pentru o seară întreagă, dar poate foarte bine faţă unei destinderi de neuroni între jocuri complexe. De asemenea, merge foarte bine şi cu prietenii ne-jucători.

???????????Am jucat şi în mai mult de 6 jucători şi nu putem spune că ar fi o problemă, deşi regulile oficiale nu recomandă. Noi spunem că merge la fel de bine şi în 7-8 jucători, în schimb în 2-3 jucători nu-l recomandăm.

Plusuri: Amuzant, grafică foarte bună, excelent joc de petrecere, merge bine şi cu non-gameri.

Minusuri: E greu să-ţi convingi prietenii că ai vrea să joci şi altceva. Jocul în 2 lasă de dorit.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.