Love Letter

love_letter_coperta

Love Letter

Anul apariţiei: 2012

Nr. jucători: 2 − 4

Durata unui joc: 20 minute

Dependenţă de limbă: E necesară traducerea

Designer: Seiji Kanai

Distribuitor: AEG

 

Love Letter e un scurt şi simpatic joc de cărţi, al patrulea joc din seria Tempest de la AEG. Jocul conţine doar 16 cărţi şi 13 cuburi din lemn pentru ţinut scorul (tokens of affection), piese de care vă puteţi lipsi fără probleme. Love Letter vine într-un săculeţ roşu drăguţ de tot, în care încap toate piesele.

Love_letter_sacLove Letter se învaţă în câteva minute, cele 16 cărţi au pe ele câte un rol din cele 8 disponibile. Fiecare personaj poate face ceva, rolul jucătorilor fiind să trimită scrisori de dragoste (de aici şi titlul) prinţesei, pentru a o cuceri. Fiecare scrisoare primită de prinţesă înseamnă că jucătorul primeşte un token of affection şi e mai aproape de a-i cuceri inima, jocul fiind câştigat de cel care a reuşit să-i trimită cele mai multe scrisori.

love_letter_2Rundele jocului sunt scurte, fiecare jucător are câte o carte în mână, iar la tura lui mai ia încă una de jos, fiind obligat să joace doar una din cele două. Cum am spus mai sus, cărţile au pe ele doar roluri, fiecare rol având o acţiune simplă şi clară. Având în vedere că la tura voastră jucaţi doar una din cele două cărţi, decizia se ia repede şi jocul e rapid. În majoritatea cazurilor se elimină jucători până la sfârşitul rundei, dar având în vedere că rundele sunt scurte, aceste eliminări nu sunt deloc deranjante. Love Letter se bazează pe intuiţie şi atenţie, fiecare jucător încearcă să ghicească ce cărţi au oponenţii în mână, în acelaşi timp încercând să nu se dea de gol cu cartea care-i rămâne. Jocul depinde un pic şi de noroc, ca orice joc de cărţi, dar capacitatea jucătorului de a urmări jocul şi atenţia la cărţile jucate de fiecare sunt mai importante.

Love Letter a făcut senzaţie la Essen 2012, după care a fost imediat out-of-stock la toţi distribuitorii. Fiind un joc foarte căutat în iarnă, a ajuns să se vândă pe ebay la preţuri de până la 60$, extrem de mult pentru un joc cu doar 16 cărţi! Noi suntem de părere că deşi nu merita preţurile exagerate la care a ajuns, având în vedere că s-a publicat un stoc nou de jocuri merită cumpărat la preţul său corect, de până la 40 lei.

love_letterLove Letter e un excelent joc de umplut timpul între jocuri mai complexe, îl puteţi juca împreună cu orice prieten nepasionat de jocuri, fiind uşor de învăţat şi credem că e un joc la care se poate reveni constant, fiind la fel de atrăgător şi dupa 20-30 partide. Singurul minus, dacă-l putem numi aşa, e că ne-a dat impresia că e obligatoriu să puneţi sleeve-uri pe cărţi. Deşi materialul din care sunt făcute cărţile e bun, având în vedere că e un joc cu roluri, în momentul în care pe spatele unei cărţi apare un semn distinctiv, jocul e stricat pentru toată lumea, aşa că e mai bine să preveniţi această situaţie.

Plusuri: Impresionant pentru doar 16 cărţi, amuzant, uşor de luat peste tot, rejucabilitate mare

Minusuri: Sleeve-urile sunt obligatorii

1 comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.