Lex Hobby Con 2015, Iași

2015-10-31 12.13.52În weekendul 31.10-01.11.2015 a avut loc Lex Hobby Con 2015, cel mai mare eveniment de jocuri de societate din estul țării, organizat de Lex Hobby Store. Evenimentul, aflat la a treia ediție, a avut loc în Iulius Mall Iași, la etajul 2. În ambele zile au avut loc prezentări de jocuri distribuite de Lex Games, dar au fost prezenți și Mind Fitness Games cu jocurile Hack Trick și Six Making, inclusiv designerul Jozsef Dorsonczky. Pe lângă prezentări, au avut loc și concursuri de Magic The Gathering, Star Wars X-Wing, Android Netrunner, Regele din Tokyo, Pandemic, dar și etapa locală a Campionatului Național de Catan (cu peste 60 participanți).

2015-10-31 14.40.12Pe partea de benzi desenate, au fost disponibile toate revistele apărute până acum de la Lex Comics, HAC! BD și Walking Dead, dar noutatea mare a fost lansarea albumului Deadpool omoară universul Marvel, primul album în limba română de la Lex Comics. A fost prezent și artistul ieșean Bogdan Chelaru, cunoscut pentru revista TFB, a dat autografe și a făcut schițe pe loc pentru vizitatori.

2015-11-01 11.53.50Noi am fost acolo sâmbătă toată ziua și duminică până pe la amiază. A fost lume multă, mesele au fost aproape în permanență pline. Evenimentul e unul local, nici nu-și propune încă să devină unul național, are și ghinionul de a fi într-un capăt al țării, drumul spre Iași fiind unul lung cam de oriunde ai porni. Cu toate astea, am fost noi din Tg-Mureș și au fost participanți și din București, deci interes există pentru astfel de evenimente și în alte zone ale țării. Deși evenimentul a avut loc într-un mall, n-am simțit că a fost acolo lume în plus, chiar și lumea care era doar în trecere părea interesată, dar având în vedere că jocurile sunt pentru toată lumea poate asta nu ar trebui să mă mire. Suntem de părere că de evenimente de genul acesta avem noi nevoie pe piață, deja avem multe jocuri localizate în limba română, dar avem un public greu de mulțumit și greu de scos din casă. Încă sper să ajungem să avem evenimente și în alte locuri decât în malluri, dar e greu de adunat lume destulă doar pentru evenimente legate de jocuri.

În concluzie, nouă ne-a plăcut la Lex Hobby Con și facem tot posibilul să ajungem și la anul!

2 comments

  • Claudiu Gîlmeanu

    A fost si un concurs de Android Netrunner la Lex Hobby Con 2015. Cred ca ar merita mentionat si acesta, chiar daca a avut doar 6 participanti. In Bucuresti sunt cam 10-12 jucatori pe care ii cunosc eu si care vin la diferitele competitii organizate tot prin LexShop.ro
    Multumesc!

    • omucu

      Am modificat acum articolul si am adaugat si Android Netrunner si Regele din Tokyo (am uitat de ambele intial). Multumim de observatie!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.