Întâlnirea naţională ForumBoardGames.ro de la Sighişoara

Între 3 şi 6 octombrie 2013 a avut loc o nouă întâlnire naţională a membrilor forumului ForumBoardGames.ro. De data asta întâlnirea a avut loc la Sighişoara, la hotel Poeniţa. Au fost aproape 60 oameni, nenumărate jocuri (n-a stat nimeni să le numere :P) şi multă, multă voie bună.

_SAM2769Întâlnirea a început, şi de data asta, de joi, dar noi tot doar vineri seara am ajuns, fiind imposibil să plecăm de la lucru. Când am intrat, deja era lume la multe mese, cu multe jocuri în faţă şi multe râsete. După ce ne-am cazat şi am mâncat, ne-am pus la joacă. Şi aşa bine ne-am pus la joacă, că am stat până dimineaţa! Am jucat Regele din Tokyo, Bookmaker, The Boss, Ciao, Ciao…, Dobble, Ghost Blitz şi Black Stories, deşi jocuri uşoare, unele le-am jucat de mai multe ori şi cel mai important e că ne-am distrat la toate, iar 5 dintre ele le jucam pentru prima dată.  Pe la 4 dimineaţa ne-am pus la Carcassonne să ne antrenăm pentru finala naţională de sâmbătă de la Braşov, dar se pare că degeaba am încercat să îngraş porcul în ajun, rezultatul obţinut fiind unul slab. Ultimul joc jucat vineri noapte a fost cu Ovidiu din Oradea, care a doua zi a şi reuşit să câştige finala de la Braşov şi ne va reprezenta la mondiale.

_SAM2548După doar două ore de somn, am pornit spre Braşov, unde am participat la finala campionatului naţional de Carcassonne, dar despre asta am scris un articol separat. După noaptea nedormită şi drumul de Braşov, am crezut că nu voi rezista mult, dar am jucat din nou până dimineaţa, am reuşit (ignorând scurtele reprize de somn de la mese) să stau treaz până la ora 6:30. Sâmbătă noapte am jucat Hey, That’s my Fish!, Krakenlaken Poker (de departe hit-ul întâlnirii) şi Bluff! (al doilea hit al întâlnirii). Deşi par puţine partide, veneam de la 6 ture de Carcassonne şi eram rupt de oboseală, dar m-am distrat foarte, foarte tare.

_SAM2555Duminică dimineaţa am vrut să profităm de ultimele ore ale întâlnirii şi am mai jucat Regele din Tokyo, încă 4 ture de Krakenlaken Poker şi un Stone Age care nu l-am mai terminat că s-a făcut ora 16 şi a trebuit să plecăm.

Ok, a venit timpul şi pentru nişte concluzii! Timpul a fost scurt, faptul că n-am putut să merg de joi şi toată ziua de sâmbătă a fost ocupată cu Carcassonne m-a făcut să nu apuc, din nou, să joc cât şi ce mi-am propus când am ajuns. Am jucat doar jocuri uşoare sau foarte uşoare, dar ne-am distrat foarte bine şi abia aşteptăm următoarea întâlnire naţională (în care iar o să-mi propun să învăţ 10 jocuri complexe şi o să ajung să joc tot kraken laken sau alte mărunţişuri amuzante :P). Pensiunea a fost mai bună ca la Sibiu, faptul că n-am avut zgomotul de fond de la Sibiu a redus foarte mult oboseala acumulată. Lumea a fost de nota 10 cu steluţă, mi-a fost dor să văd atâţia oameni prietenoşi şi relaxaţi, mă bucur mult şi că Oradea a fost reprezentată serios de data asta (păcat că n-a ajuns şi Sebishor). A curs multă bere, s-au jucat multe jocuri, s-a dormit puţin şi a trecut mult prea repede!

_SAM2564Mulţumim Chuckila pentru organizare, abia aşteptăm următoarea ediţie! Mă bucur că m-am revăzut cu toţi şi-mi m-am cunoscut şi cu alţi jucători, să sperăm că mai împărţim o masă de joc cât mai curând! Dacă n-aţi fost până acum la nici o întălnire naţională şi vă plac jocurile, n-aveţi voie să rataţi următoarea!

Mai multe poze găsiţi la noi pe facebook, mai multe despre întâlnire găsiţi chiar la sursă, în thread-ul de pe forum sau pe Boardgames-Blog.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.