Harap Alb Continu

Harap Alb Continuă e cea mai nouă revistă românească de benzi desenate şi probabil prima cu aşa ambiţii mari! Pornind de la premiza că Harap Alb al nostru nu e cu nimic mai prejos faţă de supereroii americani, editura HAC! încearcă să creeze o publicaţie pentru publicul larg, neobişnuit cu reviste de benzi desenate. Şi cum e greu să vinzi ceva pentru care nu prea există cerere, au reuşit să facă revista la calitate a tiparului bună la un preţ de doar 4,9 lei şi revista e disponibilă cam la toate chioşcurile de ziare şi poate fi comandată şi online.

harap_alb_continua_1

Cu toate că încă este loc de mai bine, începutul e mai mult decât promiţător şi nu putem decât să îi dorim reviste Harap Alb Continuă o viaţă cât mai lungă. Povestea prinicipală porneşte aşa cum o ştim cu toţii dar, la terminarea basmului lui Ion Creangă, aceasta va continua (de unde şi titlul). Partea interesantă e că personajele sunt dezvoltate mult peste ce ştiam deja, fiecare are şi alt nume (Harap Alb e Ştefan, Gerilă e Miron, etc.) şi o întreagă poveste în spatele lui. În cele două numere apărute până acum am aflat originile lui Gerilă şi a lui Flămânzilă şi am avut încă o poveste cu primul. Aceste poveşti dau farmec revistei şi, cel puţin deocamdată, ne-au plăcut mai mult decât povestea principală. Şi că tot am spus de personajele secundare, până acum ni s-a părut mai bine conturat Gerilă aka Miron decât Harap Alb. Dar să avem răbdare, să vedem ce aventuri va avea Harap Alb după terminarea poveştii ştiute.

Echipa responsabilă pentru revistă este formată din Mihai Ionascu (editor, iniţiatorul proiectului), Octav Ungureanu (redactor şi autor) şi Andrei Moldovan (ilustrator). Harap Alb Continuă apare o dată la două luni, dar se speră ca în viitor ritmul să crească la un număr pe lună. Mai multe puteţi citi şi pe site-ul oficial.

miron_zis_gerilaÎn cazul în care vă întrebaţi ce caută un articol despre benzi desenate pe un site de boardgames, avem o scuză bună! Am vrea să vedem un boardgame cu Harap Alb! Personajele restilizate sunt perfecte pentru un joc de societate modern, sau măcar un card game. Şi ca să-l parafrazăm pe autorul poveştii originale, nu ştim alţii cum sunt, dar noi când ne gândim la posibilitatea unui joc în care Miron zis Gerilă se poate duela cu Moroianu zis Spânu, parcă ne saltă de acum inima de bucurie!

Voi ce părere aţi avea de un joc de societate cu Harap Alb?

3 comments

    • omucu

      avem deja producători români de jocuri, avem distribuitori care traduc jocuri străine de succes, poate e timpul să avem în sfârşit şi un joc românesc dedicat pieţei de la noi 🙂

  • Liviu

    Faina treaba… sa vedem si cat o sa reziste financiar.

    Orice boardgame romanesc ar fi binevenit!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.