Game of Thrones – Westeros Intrigue, un nou joc de cărţi inspirat de serial

game_of_thrones_westeros_intrigueFantasy Flight Games anunţă lansarea unui nou joc bazat pe cel mai de succes serial HBO, Game of Thrones Westeros Intrigue. De data aceasta e vorba de un joc de cărţi pentru 2-6 jucători, creat de celebrul Reiner Knizia.

În Game of Thrones Westeros Intrigue scopul jocului va fi, evident, ocuparea Tronului de Fier, ca în toate jocurile inspirate din universul Game of Thrones. Jucătorii vor aşeza cărţi cu personaje din casele StarkLannisterBaratheon şi Targaryen pe rânduri care vor forma curtea regală. Toţi jucătorii pot avea cărţi de la toate casele. Aşezarea cărţilor în rânduri se face după mai multe reguli, una din ele fiind că pe un rând nou se poate juca o carte doar dacă pe rândul de dinainte există personjal din aceeaşi casă. Jucătorii joacă până când nu mai pot pune cărţi noi în joc, în acel moment fiind eliminaţi. Câştigă runda cel care reuşeşte să joace ultima carte de personaj.

Se joacă număr de runde egal cu numărul de jucători, iar câştigătorul unei runde primeşte o carte Iron Throne care îi anulează din punctele de penalizare obţinute. Punctele de penalizare le primesc jucătorii care nu câştigă runda, în funcţie de câte cărţi le rămân în mână la sfârşitul rundei.

Cu toate că jocul e plasat în universul Game of Thrones, este clar de tot că va fi unul abstract, cum ne-a şi obişnuit domnul Reiner Knizia, dar asta nu este obligatoriu ceva rău.

Game of Thrones Westeros Intrigue urmează să apară în al doilea trimestru al anului 2014 la editura Fantasy Flight Games şi până atunci vă puteţi juca Urzeala tronurilor jocul de cărţi ediţia HBO în limba română.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.