Finala Campionatului Naţional de Carcassonne 2013

Sâmbătă, 05.10.2013, a avut loc finala Campionatului Naţional de Carcassonne 2013. Campionatul este organizat de cei de la cutia.ro, distribuitorii Carcassonne în România, iar gazdele finalei au fost cei de la Ceainăria Ceai Et Caetera din Braşov. Anul acesta au fost 40 particianţi din 9 oraşe.

S-au jucat 6 partide, în sistem elveţian, ca şi anul trecut, adică după fiecare partidă s-a făcut clasamentul, primul clasat urmând să joace cu cel de pe locul 2, al treilea cu cel de pe 4 şi tot aşa. Acest sistem asigură adversari de dificultate apropiată, fiind de departe cel mai bun sistem competiţional în care am avut şansa să joc. După cele 6 partide au urmat semi-finalele şi finala.

_SAM2661Eu am avut un parcurs slab, deşi am câştigat primele 3 meciuri, am pierdut ultimele 3 şi m-am clasat la final pe locul 17, ruşinos după ce anul trecut am câştigat finala. Doar 3 dintre partidele mele merită menţionate, am jucat super-agresiv cu Ioana Roşca (am mai avut plăcerea să joc cu ea acum 2 ani, la Cluj), am reuşit ca de la mijlocul jocului să îi blochez toţi oamenii şi am câştigat. Cu Ciprian Marchiş am pierdut la 2 puncte diferenţă, el fiind singurul care a reuşit să câştige toate cele 6 meciuri din calificări. Cu Alexandru Marcu ne-am tot ocolit la ediţiile trecute, dar am nimerit să jucăm împreună acum. M-a bătut fără probleme, deşi eu zic că a avut noroc de 3 mănăstiri la rând. Alex a avut din nou ghinion, după ce anul trecut a făcut un egal şi a ratat semifinala, anul acesta a pierdut 2 partide la câte un punct diferenţă. Cu siguranţă e unul din cei mai buni jucători de Carcassonne din România şi sper să ne vedem şi la anul la campionat.

După cele 6 runde s-a făcut premierea tuturor participanţilor, mai puţin a celor 4 semi-finalişti. Premiile au fost oferite de cutia.ro, iar cei 36 participanţi au putut alege dintre primele 2 extensii de Carcassonne (proaspăt lansate în limba română), cercei şi stickere.

_SAM2709În semifinale au fost Ciprian Marchiş (cu 6 victorii), Mihnea Nicolescu, Ionuţ Ciocan şi Ovidiu Mariţan (toţi cu câte 5 victorii). În finală au ajuns Ciprian Marchiş (Cluj) şi Ovidiu Mariţan (Oradea), ultimul reuşind să se impună deşi la mijlocul jocului părea într-o mare inferioritate, aşa că după ce anul trecut Oradea a dat o finalistă, anul acesta a reuşit să-şi adjudece titlul! A fost şi al doilea an la rând în care un clujean a câştigat toate cele 6 meciuri din calificări şi n-a reuşit să câştige titlul, dar în ritmul ăsta sunt sigur că vom avea clujeni în top în fiecare an.

_SAM2766Ovidiu Mariţan va reprezenta România la finala mondială din cadrul târgului de jocuri Spiel de la Essen, Germania, noi vom fi acolo să-l susţinem şi sperăm să obţină un loc cât mai bun!

Campionatul Naţional de Carcassonne este organizat de cutia.ro, distribuitorii jocului Carcassonne la noi în ţară.

Mai multe poze de la finală găsiţi la noi pe facebook.


3 comments

 • Mihnea Nicolescu

  In prima fotografie sunt chiar finalistii?
  Inseamna ca in meciul acela a castigat Ciprian si, paradoxal, Ovidiu a pierdut singura partida in fata celui pe care l-a invins in finala :))
  Ar trebui sa organizam mai des Carcassonne-days, nu neaparat cu miza, just for fun, cu cat mai multe extensii :))

  • omucu

   in ultima fotografie sunt cei patru finalisti, in prima se vad doar 3 dintre ei 🙂
   Cum am scris si in articol, si mie mi s-a intamplat anul trecut la fel cu Alin, am pierdut cu el in calificari si l-am batut in semifinala. Sunt convins ca daca as juca 10 meciuri cu Alin, scorul la final ar fi 5-5 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.