East European Comic Con 2013

După cum v-am mai anunţat pe aici şi pe pagina nostră de facebook, am participat la prima ediţie a East European Comic Con Bucureşti. Pentru cine nu ştie, descrierea de pe site-ul oficial e: “Cel mai important eveniment dedicat pasionaților de benzi desenate, animații, jocuri video dar şi seriale tv şi filme ajunge pentru prima dată în România. Este vorba de „Comic Con”- conceptul care stă la baza celebrelor convenţii San Diego Comic Con International sau New York Comic Con.” 

2013-03-30 10.48.53La Comic Con vizitatorii au avut ocazia să vadă cam tot ce mişcă pe piaţa românească de benzi desenate, de la Harap Alb Continuă, la Revista Comics şi chiar şi a fost chiar şi maestrul Puiu Manu, o adevărată legendă a benzii desenate româneşti.

Pe lângă benzi desenate, vizitatorii au putut face cunoştinţă cu actorii John-Rhys Davies (Gimli în Lord of the Rings) şi Finn Jones (Ser Loras Tyrell din Game of Thrones). Cu ajutorul unor bilete speciale, fanii s-au putut fotografia cu cei doi şi au putut lua autografe.

O altă parte importantă a Comic Con a fost zona de gaming, cu campionatul de League of Legends, un joc asemănător DotA.

2013-03-30 15.28.08Poate cel mai interesant aspect al evenimentului a fost lumea costumată, pe lângă participanţii la concursul de cosplay (costume play), fiind mulţi vizitatori îmbrăcaţi în costumele lor favorite. Poate am îmbătrânit eu un pic şi nu am recunoscut toate personajele, dar erau câteva personaje foarte bine făcute, dintre care merită menţionaţi Gordon Freeman din Half Life (erau doi tipi costumaţi aşa), Obi Wan Kenobi, Darth Maul şi mulţi alţii.

2013-03-31 14.07.57Noi am fost aproape în permanenţă în zona de boardgames, mai exact la standul cutia.ro, unde am avut plăcerea de a participa şi a da o mână de ajutor la prezentarea jocurilor expuse către vizitatori. Pe mese au fost, în mare parte în acelaşi timp, Star Wars: X Wing (care s-a bucurat de un succes deosebit), Dominion, Urzeala Tronurilor, Game of Thrones Card Game HBO Edition şi Citadele. Ca să vă faceţi o idee despre cum a fost, vă spunem că toate mesele au fost în permanenţă ocupate în cele două zile de târg, iar la Urzeala Tronurilor, un joc care durează 3 ore a fost un grup care a jucat 3 partide! La fel, la Star Wars: X Wing majoritatea jucătorilor nu s-au mulţumit cu câte o singură partidă.

2013-03-30 14.41.25Celelalte standuri cu boardgames au fost Le&Le Games (care au prezentat viitorul lor Sectorball şi Warhammer), GamesSTop (Magic the Gathering şi Yu gi Oh!), Red Goblin (o grămadă de jocuri, din care Jenga/Turnul instabil a avut cel mai mare succes) şi Taraba de jocuri (tot o grămadă de jocuri, din care mi-a atras atenţia cel mai mult Star Wars Card Game).

2013-03-31 15.53.25Per ansamblu, prima ediţie de Comic Con a fost foarte reuşită, în afară de mici probleme cu spaţiul (nu la standurile cu jocuri, în general totul a părut un pic înghesuit), nu e nimic de reproşat. Au fost peste 9000 vizitatori în cele două zile şi cred că putem zice fără să greşim că la anul trebuie o locaţie mult mai mare pentru că impresia generală a fost bună şi lumea va reveni cu plăcere, noi ne vom întoarce cu siguranţă!

Voi aţi fost la Comic Con? Cum vi s-a părut?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.