De unde ne informm despre jocuri de societate?

Marea majoritate a celor care citesc despre jocuri de societate pe internet cunosc siteul boardgamegeek.com. Deşi la prima vedere poate părea un site complicat e cam ceea ce e IMDB-ul pentru filme, dacă nu chiar mai mult. Marea majoritate a conţinutului e user-generated, deci citind mai multe păreri subiective vă puteţi face cea mai obiectivă părere despre orice 🙂

Nu vreau să insist pe site-uri străine, nu acesta e scopul articolului. Mai mult vreau să vă spun care sunt site-urile româneşti din care vă puteţi informa, evident, în afara site-ului nostru, pe care tocmai vă aflaţi.

Boardgames-blog – Cel mai vechi site de profil din România, primul blog şi probabil şi cel mai citit. Au peste 1500 articole şi găsiţi pe el regulamente, recenzii, prezentări de componente, ştiri, sesiuni de joc şi tot ce vă mai puteţi imagina.

ForumBoardGames – Singurul forum activ de boardgames, articole zilnice şi o adevărată bursă de jocuri second.

Ce jucăm – blog despre boardgames, pe româneşte Pokies. Conţine multe recenzii, ştiri şi sesiuni de joc.

Boardgames pe pâine – L-aş numi un site pentru “avansaţi” în ale boardgaming-ului, Daniel Indru face o treabă foarte bună, nu s-a antrenat degeaba pe forum şi scrie articole foarte bine documentate.

Party Games – Un site mai nou în peisaj, cu mult conţinut video făcut de ei. Au în lucru o centralizare a preţurilor din toate magazinele online.

Lords of the Boards – Cel mai nou site, au un foarte interesant calendar cu evenimente legate de jocurile de societate.

Sper că nu am uitat pe nimeni, site-urile am încercat să le pun în ordinea vechimii, nu sunt sigur că am reuşit, oricum important e că nu am vurt să facem un top al lor, ci doar o scurtă prezentare. După cum vedeţi sursele de informare în domeniu cresc pe zi ce trece şi tot ce rămâne de făcut este să citiţi şi să vă jucaţi cât mai mult.

sursa foto

11 comments

 • Lords of the Boards

  Salutari si multumim pentru promovare. Ne vom stradui sa tinem calendarul cat mai complet si in curand vom avea cateva surprize care speram sa fie pe placul pasionatilor de boardgame-uri 🙂

   • Lords of the Boards

    Da, este ceva de munca sa organizam atata informatie, mai ales acum cand suntem la inceput si avem multe idei si prea putin timp. Stim ca lipsesc multe din el, dar incet, incet speram sa le punem la punct pe toate 🙂

 • Daniel Indru

  Da, faina lista, multumesc.
  As vrea sa stiu cine e in spatele Lords of the Boards, daca se poate.

  (Si as vrea sa mentionez o coincidenta: acum vreo 4-5 luni cand am organizat un mic grup de discutii pe Skype cu colegii de munca l-am denumit “lords of the boards”. Great minds think alike. 🙂 )

   • Lords of the Boards

    Nu este nimeni mare in spate. Suntem doar 2 pasionati de jocuri care vom incerca sa punem si noi umarul si sa facem boardgame-urile cat mai populare si accesibile pentru toata lumea.

    Legat de nume, stateam intr-un bar cu mai multi prieteni si ne chinuiam de peste o ora sa gasim cel mai fain nume si, la un moment dat, apare un prieten intarziat si zice direct: “Ah, pai Loards of the Boards” 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.