Câştigătorii Spiel des Jahres 2013 – Hanabi şi Legends of Andor

hanabi

Hanabi a câştigat anul aceste prestigiosul premiu Spiel des Jahres (jocul anului în Germania, cel mai cunoscut premiu din industria jocurilor de societate). Hanabi e un joc cooperativ de cărţi în care jucătorii încearcă să creeze artificiile perfecte punând în ordine diferite cărţi colorate, numerotate de la 1 la 5. Hanabi se poate juca în 2 până la 5 jucători şi durează aproximativ 25 minute. Designerul jocului este Antoine Bauza, acelaşi ca al jocului 7 Wonders.

legends_of_andor

Legends of Andor e un joc cooperativ de aventură pentru 2 până la 4 jucători în care eroii (jucătorii) trebuie să lucreze împreună pentru a apăra ţinutul fantastic de hoardele invadatoare. Pentru a securiza graniţele, eroii vor face quest-uri periculoase în 5 scenarii unice, dar monştrii vor încerca să atace castelul, aşa că jucătorii trebuie să găseasca echilibrul între atac şi apărare. Designerul Legends of Andor e Michael Menzel.

Ciudat e faptul că au câştigat două jocuri cooperative, să fie oare aceasta direcţia în care se îndreaptă Spiel des Jahres? Ce părere aveţi de cele două jocuri câştigătoare?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.