Carte: Board Games That Tell Stories de Ignacy Trzewiczek

boardgamesthattellstoriesBoard Games That Tell Stories de Ignacy Trzewiczek e o carte care prezintă cele mai bune articole de pe blogul autorului, dar și o serie de articole scrise de designeri și revieweri cunoscuți.

Ignacy Trzewiczek e fondatorul companiei Portal Games din Polonia și designerul unor jocuri de mare succes dintre care amintim 51st State, Stronghold, Robinson Crusoe, Prêt-à-Porter și Imperial Settlers. Pe lângă activitatea de design și conducere a companiei Portal Games, Ignacy are și un blog în care ne povestește întâmplări din viața lui de designer. Cartea de față e în primul rând o colecție de articole apărute pe blog, dar la final sunt și o serie de articole scrise de designeri celebri (Antoine Bauza, Bruno Cathala, Seiji Kanai, Vlaada Chvatil, etc), revieweri (Frank Kulkmann) și alți oameni din industrie.

Articolele lui Ignacy sunt foarte ușor de citit, sunt scurte (să nu uităm că sunt niște postări pe blog), dar foarte plăcute. Stilul său prietenos și faptul că Ignacy e un om foarte simpatic mă fac să vreau, în momentul acesta, toate jocurile lui în colecție, deși sunt sigur că nu-s toate pe gustul meu. Ignacy reușește să te facă să crezi că sunteți prieteni, chiar dacă nu v-ați cunoscut vreodată. Articolele din carte sunt o foarte bună radiografie a momentelor grele prin care trec designerii și editurile înainte să ne servească nouă produsul finit și chiar dacă Ignacy scrie într-un stil prietenos și face totul să pară ușor, e clar că nu e.

Recomand cartea Board Games That Tell Stories, cu toate că prețul ei în variante hardcover e un pic cam mare, dar ofertă o perspectivă interesantă asupra designului de jocuri de societate. Atenție însă, e posibil să vreți să cumpărați toate jocurile lui Ignacy după ce o citiți!

Cartea se poate comanda în varianta fizică de aici, sau în format digital de pe Amazon.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.