Carcassonne – Winter Edition

carcassonne_winter_editionCARCASSONNE – WINTER EDITION

Anul apariţiei: 2000

Nr. jucători: 2-5

Durata unui joc: 45 minute

Designer: Klaus-Jürgen Wrede

Dependenţa de limbă: Nu este necesară traducerea jocului

Distribuitor: Hans im Glück, Z-Man Games

 

Succesul jocului Carcassonne nu doar că i-a adus o grămadă de extensii, dar şi multe reimplementări stand-alone. Una din acestea din urmă e Carcassonne Winter Edition, care la prima vedere diferă de jocul de bază doar ca grafică. Într-adevăr, Carcassonne Winter Edition conţine jocul de bază cu grafica actualizată, tematica fiind, după cum îi spune şi numele, iarna. Dar pe lângă cele 72 piese din jocul de bază, avem în 12 piese disponibile până acum doar în extensii.

Carcassonne Winter EditionÎntreaga grafică este redesenată şi arată cum nu se putea mai bine! Iarna face din Carcassonne un joc mai mult decât aspectuos şi va fi o adevărată plăcere să jucaţi clasicul cu o haină nouă. Pe lângă zăpadă, pe piese şi-au făcut apariţia şi animale, cu rolul de a deosebi cele 12 piese suplimentare de cele din jocul de bază, dar şi pentru un aspect general al jocului mult mai plăcut. Insist pe aspectul jocului, e singurul motiv pentru care aţi vrea să cumpăraţi Carcassonne Winter Edition, dar e un motiv arhi-suficient. Aveţi toate şansele să atrageţi la masă oameni care n-au fost până acum curioşi de Carcassonne, dar jocul arată atât de bine încât e greu să nu-l joci! Noi am jucat ediţia de iarnă de multe ori, cele mai multe partide având loc datorită aspectului deosebit al acestei ediţii, nu pentru că am fi vrut noi neapărat să jucăm un Carcassonne.

???????????Vă recomandăm să jucaţi Carcassonne Winter Edition, la fel ca jocul de bază, în 2 jucători. Carcassonne e un joc mult mai bun în 2 decât în mai mulţi jucători. Din păcate, Carcassonne Winter Edition nu e compatibil cu extensiile jocului de bază, dar cele 12 piese în plus aduc destule în plus jocului pentru a nu simţi lipsa extensiilor.

Plusuri: Arată foarte, foarte bine, acelaşi joc extraordinar, acum în haine noi.

Minusuri: Nu e compatibil cu extensiile jocului de bază (nu e neapărat un lucru rău)


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.