Bonbons

bonbons_coperta

BONBONS

Anul apariţiei: 2011

Nr. jucători: 2 − 6

Durata unui joc: 10 minute

Designer: Marc André

Dependenţă de limbă: Nu este necesară traducerea jocului

Distribuitor: GameWorks

Bonbons e un joc rapid de memorie pentru 2 – 6 jucători. Primul lucru care sare în ochi e cutia deosebit de frumoasă, care seamană foarte mult cu o cutie de bomboane. Putem spune, fără să greşim, că e una din cele mai “delicioase” cutii a vreunui joc de societate.

bonbons_1

Jocul se desfăşoară simplu, fiecare jucător are în faţa sa câte 4 bomboane rotunde, cu faţa în jos, în timp ce în mijlocul mesei sunt aşezate toate bomboanele de pe cartoane pătrate, tot cu faţa în jos. Scopul e să găsiţi perechea bomboanelor de pe piesele rotunde între cele pătrate. Cu toate că la început pare foarte simplu, faptul că bomboanele desenate sunt şi cu mai multe culori de aceeaşi formă, şi cu aceeşi culoare, dar forme diferite vă va da planurile peste cap. Piese care credeţi că ştiţi unde sunt se ascund parcă de mâna vostră. Deşi nu sunt multe piese pe tablă, vă daţi seama ce limitată e mintea umană şi ce uşor e să vă induceţi singuri în eroare. Pentru a condimenta jocul, între piesele pătrate există şi 3 piese cu bani care, în cazul în care sunt găsite toate într-o tură, vă scapă de o piesă rotundă negăsită încă. Tot printre piesele pătrate, există şi un ambalaj gol de bomboană, iar ghinionistul care-l trage are de găsit o piesă în plus pentru a câştiga jocul.

bonbons_2Regulile se învaţă în câteva minute, după prima tură de joc nu e nimeni la masă care să nu ştie jocul. Durata scurtă de învăţare, timpul scurt al unei partide şi faptul că pachetul e mic îl fac uşor de transportat şi în concedii şi un excelent joc de relaxare într-o seară lungă de jocuri, între două jocuri complexe. În cazul în care doriţi să jucaţi Bonbons cu copii, jocul are şi o varinată mai uşoară, fără banii şi ambalajul de bomboană de care v-am spus mai sus.

Plusuri: Arată foarte bine, se învaţă repede, amuzant în doze mici, piese rezistente, excelent de făcut cadou.

Minusuri: Nu e un joc de jucat o noapte întreagă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.