Avanpremiera Essen 2014 – Fields of Arle

fields_of_arleProbabil cel mai important titlu semnat Uwe Rosenberg ce apare anul acesta e Fields of Arle. Jocul e pentru 1-2 jucători și tema este, absolut surprinzător pentru NIMENI, agricultura. Nimeni nu s-ar fi așteptat la asta din partea lui Uwe! Fields of Arle e un joc de plasare de muncitori (din nou, nimeni nu s-ar aștepta la asta de la Uwe) în care jucătorii își dezvoltă moșia tăind turbă sau construind diguri. Jocul durează 9 jumătăți de an, anotimpurile alternând între iarnă și vară, fiecare anotimp făcând disponibile anumite acțiuni ale jucătorilor. Jucătorii pot să producă bunuri sau să-și extindă moșia.

Fields of Arle e cel mai autobiografic joc a lui Uwe Rosenberg. Acțiunea are loc în satul în care s-a născut tatăl său și unde acesta s-a căsătorit cu mama lui Uwe. Una din așezările apropiate de Arle e Beemor, locul unde tatăl lui Uwe a crescut la o fermă. Clădirea Textile House din joc e bazată pe o clădire reală administrată de mama lui Uwe. În secolele trecute, zona din jurul Arle s-a evidențiat prin pământurile excelente pentru agricultură, se spune că cel mai bun in din Germania de Nord creștea în Arle. Pe măsură ce creștea cererea de in, fermierii din Arle s-au îmbogățit și au dus o viață mult mai bună ca alți locuitori ai zonei. În ziua de azi doar aproximativ 1100 oameni mai locuiesc în Arle și împrejurimi, doar mărimea bisericii rămânând dovadă a importanței pe care satul acesta a avut-o.

Sunt curios de câte ori merge aceeași ciorbă reîncălzită, cel puțin la prima vedere jocul nu pare a aduce noutăți senzaționale față de Cavernicola (Caverna și Agricola) și nu văd deocamdată un motiv pentru a-l cumpăra, mai ales că merge doar în 1-2 jucători, dar orice titlu semnat Uwe e de urmărit.

Fields of Arle va costa 45 euro la Essen.

fields_of_arle_tabla_de_joc

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.